Försäljning

Sälja? Jag? Varför det?

Det finns tusen och åter tusen svar. En del säljer för att få mer tid över med familjen. Andra vill förverkliga drömmen om att spela golf nere på Rivieran. Några är sugna på att investera i nya spännande projekt eller företag. Varför just du skulle vilja sälja ditt företag vet bara en person, och det är du.

Men att du har öppnat den här boken och börjat läsa de första raderna tyder i alla fall på ett intresse för ämnet. Det är du inte ensam om. Som företagsmäklare möter jag ständigt männi- skor som vill veta hur man gör för att sälja sitt livsverk. Jag berättar gärna, men har länge känt ett behov av att samla all kunskap på ett ställe och göra den åtkomlig för alla intresserade. Det är det ena skälet till att den här boken har kommit till.

Det andra skälet är att många undrar varför man ska anlita en företagsmäklare. Tveklöst är det så att du känner ditt företag bäst. Borde du därmed inte vara bäst lämpad att sälja det? Det kan man tycka. Men det är också så att ju mer man gör något, desto bättre blir man på det. En mäklare arbetar med att sälja företag alla dagar, året runt. Det ger kunskaper och färdigheter som är svåra att matcha.

En företagsmäklare ser till att du får ut mer pengar för ditt bolag, stödjer dig genom hela försäljningsprocessen och lotsar dig rätt i den skattetekniska och juridiska snårskogen. Han eller hon är van att arbeta under strikt sekretess och kan presentera ditt företag under anonym flagg i ett inledande skede. En mäklare frigör också tid åt dig att sköta den dagliga verksamheten under försäljningen. Allt för endast ett par % av köpeskillingen. Den investeringen räknar de flesta säljare hem flera gånger om.

Det är en stor anspänning att sälja sitt livsverk. Ena dagen trissas budgivningen upp, nästa dag undrar du om du gör rätt som säljer. Min förhoppning är att den här boken ska ge dig kun- skaper att fatta rätt beslut. För när allt kommer omkring borde väl din sista affär med företaget bli din bästa?

Daniel Lifveredson. VD och ägare.

Böcker

Läs våra böcker

Excores VD och grundare Daniel Lifveredson har skrivit två böcker. Klicka på länkarna för att ladda ner dem som PDF:er.

Livsverk till salu
Tillväxt till salu

Andra tjänster

Våra tjänster

Vill du veta mer?

Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte. Alla samtal sker under strikt sekretess.